FORGOT YOUR DETAILS?

Management

Dr. Felix Marcu

Manager proiect

Felix Marcu are studii superioare în domeniul istoriei, masterat și doctorat în istorie, este expert în bunuri de patrimoniu mobil, arheolog expert, are experiență în organizarea expozițiilor, a cercetării și valorificării bunurilor de patrimoniu, în derularea proiectelor de cercetare și culturale. Experiență de management instituțional. Managerul gestionează, monitorizează și controlează proiectul.

Dr. George Cupcea

Asistent manager

George Cupcea are studii superioare în domeniul istoriei, masterat și doctorat în istorie, este expert în bunuri de patrimoniu mobil, arheolog expert, are experiență în organizarea expozițiilor, a cercetării și valorificării bunurilor de patrimoniu, în derularea proiectelor de cercetare și culturale. Experiență de management instituțional. Alături de manager, se ocupă de monitorizarea proiectului, a calendarului activităților și se asigură că promovarea proiectului respectă standardele impuse de imaginea instituției.

Victoria Barabas

Responsabil financiar

Victoria Barabas are studii superioare în domeniul economic, fiind expert contabil, cu experiență managementul financiar al proiectelor culturale. Gestionează, monitorizează și asigură controlul financiar al acestui proiect.

Implementare

Dr. Eugenia Beu-Dachin

muzeograf – curator

Eugenia Beu-Dachin este responsabilul științific al proiectului. Are studii superioare în domeniul istoriei, masterat, doctorat în istorie. Este expert în bunuri de patrimoniu mobil, având experiență în organizarea expozițiilor, a cercetării şi valorificării bunurilor de patrimoniu, în editarea de volume de specialitate, reviste științifice, cataloage de expoziție, în digitalizarea patrimoniului. Are experiență în derularea proiectelor de cercetare şi culturale. Responsabilitățile muzeografului-curator prevăd implicarea directă în organizarea expoziției, în prelucrarea științifică a materialului (pregătirea fișelor de catalog pentru obiectele de patrimoniu), în editarea catalogului de expoziție, pregătirea materialelor științifice care vor fi folosite în activitățile culturale. Gestionează colaborarea cu experții din străinătate (restaurator, egiptolog); participă la organizarea ședințelor de lucru ale echipei; se ocupă, alături de conservator, de organizarea subactivităților care vor avea drept rezultat diverse investigații în vederea conservării și restaurării; organizează ghidajele de specialitate după vernisarea expoziției; organizează activități culturale în legătură cu tematica expoziţiei.

Dr. Irina Nemeti

muzeograf

Irina Nemeti are studii superioare în domeniul istoriei, masterat, doctorat în istorie. Este expert în bunuri de patrimoniu mobil, cu experiență în organizarea expozițiilor, a cercetării şi valorificării bunurilor de patrimoniu, în editarea de volume de specialitate, reviste științifice, cataloage de expoziție, în digitalizarea patrimoniului, precum și în derularea proiectelor de cercetare şi culturale. Responsabilitățile în cadrul proiectului vizează implicarea în organizarea expoziției, în prelucrarea științifică a materialului, în editarea catalogului de expoziție, pregătirea materialelor științifice care vor fi folosite în activitățile culturale, clasarea obiectelor care fac obiectul expoziţiei. Organizează un program de ghidaje de specialitate şi va coordonează formarea studenţilor în sistem de voluntariat pentru participare la realizarea ghidajelor, după vernisarea expoziției. Participă la organizarea unor activități culturale în legătură cu tematica expoziţiei.

Dr. Diana Bindea

conservator

Diana Bindea are studii superioare de biologie, masterat, doctorat, fiind conservator atestat. Are experiență în gestionarea și conservarea obiectelor de patrimoniu mobil, în realizarea expoziţiilor, a documentelor digitale de gestiune, a fişelor de conservare. Se ocupă de conservarea colecției egiptene, care cuprinde material osteologic (uman/animal) aparținând mumiilor, material lemnos, ceramic, metalic. Participă la organizarea diverselor investigații. Întocmește fișele de conservare ale întregii colecții prelucrate. Asigură accesul la piese pe parcursul derulării proiectului și, de asemenea, asigură manipularea acestora. Se ocupă de cercetarea mumiilor și participă la realizarea catalogului științific în calitate de autor.

Ioana Cova

conservator/restaurator

Ioana Cova are studii superioare, masterat în valorificarea patrimoniului, conservarea patrimoniului, atestat de restaurator. Are experiență în domeniul conservării pieselor pe suport textil, a restaurării obiectivelor textile de patrimoniu. În cadrul proiectului se ocupă de restaurarea materialelor textile, având și activități de cercetare.

Sabin Grapini

restaurator

Sabin Grapini are studii superioare, fiind restaurator atestat. Are experiență în domeniul restaurării obiectelor de lemn, a picturii. Se ocupă de restaurarea obiectelor din colecția egipteană, având și activități de cercetare în restaurare.

Dr. Monica Bodea

muzeograf

Monica Bodea are studii superioare în domeniul istoriei, masterat, doctorat în istorie. Are experiență în organizarea expozițiilor, în cercetarea şi valorificarea bunurilor de patrimoniu mobil, a activităților de pedagogie muzeală. Se ocupă de pregătirea și implementarea unor activități de pedagogie muzeală. Coordonează pregătirea studenţilor în sistem de voluntariat pentru participarea la activităţile de pedagogie muzeală.

Sanda Man

muzeograf

Sanda Man are studii superioare și masterat. Are experiență în domeniul relațiilor publice. Este responsabil privind comunicarea cu publicul, cu presa, realizează documentația de presă, se ocupă de promovarea proiectului, a expoziției și activităților culturale și de pedagogie muzeală, precum și de monitorizarea publicului. Face studii asupra participării publicului la evenimente.

Colaboratori

Dr. Kóthay Katalin

egiptolog, Muzeul de Arte Frumoase, Budapesta.

Asigură instruirea non-formală a personalului proiectului, participând la realizarea catalogului expoziției, în calitate de autor.

Dr. Galambos Éva

restaurator, prof. Universitatea de Arte Frumoase, Budapesta.

Asigură instruirea non-formală a personalului proiectului, realizează fotografii ale unor piese în lumină UV, microscopie digitală, determinare pigmenți.

Colaboratori expoziție

Dr. John Baines – egiptolog, prof. emerit, Universitatea Oxford, Londra

Dr. Melinda Mitu – muzeograf, MNIT

Dana Gheorghe Șerban – designer, MNIT

Sergiu Odenie – fotograf, MNIT

Cristina Rădulescu – fotograf

Luminița Săsăran – conservator, geolog, MNIT

Andrea Beatrix Magó – conservator, investigator chimist, MNIT

Ana Maria Gologan – conservator, MNIT

Anca Bâlc – desenator, MNIT

Florin Runcan – inginer, MNIT

Cristina Țopan – inginer, MNIT

Daniela Popa – economist, MNIT

Alexandru Runcan – tehnician, MNIT

Dr. Robert Purdoiu – medic veterinar, conf. univ., Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca

Péter Wagner – arhitect

Zsigmond Sütő – inginer

Lehel Makara, Dragoș Drăgan Hlinca - muzeotehnică

Dr. Radu Lăcătuș – medic veterinar, conf. univ., Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca

Dr. Szilárd Sándor Gál – muzeograf, antropolog, Muzeul Județean Mureș

Dr. Călin Neamțu – inginer, conf. univ., Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca

Gheorghina Olariu – chimist, conservator, Muzeul Județean Satu Mare

Szvák Enikő – antropolog, Muzeul de Științele Naturii, Budapesta

Krisztián Kiss – antropolog, Universitatea Eötvös Loránd, Budapesta

Xénia Furu – arhitect

 

Film documentar

Marieta Manolache – regizor, operator sunet, editor

Gabriel Chelcea – operator imagine, editor

Gabriela Manolache – editor

TOP