Felix Marcu are studii superioare în domeniul istoriei, masterat și doctorat în istorie, este expert în bunuri de patrimoniu mobil, arheolog expert, are experiență în organizarea expozițiilor, a cercetării și valorificării bunurilor de patrimoniu, în derularea proiectelor de cercetare și culturale. Experiență de management instituțional. Managerul gestionează, monitorizează și controlează proiectul.
George Cupcea are studii superioare în domeniul istoriei, masterat și doctorat în istorie, este expert în bunuri de patrimoniu mobil, arheolog expert, are experiență în organizarea expozițiilor, a cercetării și valorificării bunurilor de patrimoniu, în derularea proiectelor de cercetare și culturale. Experiență de management instituțional. Alături de manager, se ocupă de monitorizarea proiectului, a calendarului activităților și se asigură că promovarea proiectului respectă standardele impuse de imaginea instituției.
Eugenia Beu-Dachin este responsabilul științific al proiectului. Are studii superioare în domeniul istoriei, masterat, doctorat în istorie. Este expert în bunuri de patrimoniu mobil, având experiență în organizarea expozițiilor, a cercetării şi valorificării bunurilor de patrimoniu, în editarea de volume de specialitate, reviste științifice, cataloage de expoziție, în digitalizarea patrimoniului. Are experiență în derularea proiectelor de cercetare şi culturale. Responsabilitățile muzeografului-curator prevăd implicarea directă în organizarea expoziției, în prelucrarea științifică a materialului (pregătirea fișelor de catalog pentru obiectele de patrimoniu), în editarea catalogului de expoziție, pregătirea materialelor științifice care vor fi folosite în activitățile culturale. Gestionează colaborarea cu experții din străinătate (restaurator, egiptolog); participă la organizarea ședințelor de lucru ale echipei; se ocupă, alături de conservator, de organizarea subactivităților care vor avea drept rezultat diverse investigații în vederea conservării și restaurării; organizează ghidajele de specialitate după vernisarea expoziției; organizează activități culturale în legătură cu tematica expoziţiei.
Irina Nemeti are studii superioare în domeniul istoriei, masterat, doctorat în istorie. Este expert în bunuri de patrimoniu mobil, cu experiență în organizarea expozițiilor, a cercetării şi valorificării bunurilor de patrimoniu, în editarea de volume de specialitate, reviste științifice, cataloage de expoziție, în digitalizarea patrimoniului, precum și în derularea proiectelor de cercetare şi culturale. Responsabilitățile în cadrul proiectului vizează implicarea în organizarea expoziției, în prelucrarea științifică a materialului, în editarea catalogului de expoziție, pregătirea materialelor științifice care vor fi folosite în activitățile culturale, clasarea obiectelor care fac obiectul expoziţiei. Organizează un program de ghidaje de specialitate şi va coordonează formarea studenţilor în sistem de voluntariat pentru participare la realizarea ghidajelor, după vernisarea expoziției. Participă la organizarea unor activități culturale în legătură cu tematica expoziţiei.
Diana Bindea are studii superioare de biologie, masterat, doctorat, fiind conservator atestat. Are experiență în gestionarea și conservarea obiectelor de patrimoniu mobil, în realizarea expoziţiilor, a documentelor digitale de gestiune, a fişelor de conservare. Se ocupă de conservarea colecției egiptene, care cuprinde material osteologic (uman/animal) aparținând mumiilor, material lemnos, ceramic, metalic. Participă la organizarea diverselor investigații. Întocmește fișele de conservare ale întregii colecții prelucrate. Asigură accesul la piese pe parcursul derulării proiectului și, de asemenea, asigură manipularea acestora. Se ocupă de cercetarea mumiilor și participă la realizarea catalogului științific în calitate de autor.
Ioana Cova are studii superioare, masterat în valorificarea patrimoniului, conservarea patrimoniului, atestat de restaurator. Are experiență în domeniul conservării pieselor pe suport textil, a restaurării obiectivelor textile de patrimoniu. În cadrul proiectului se ocupă de restaurarea materialelor textile, având și activități de cercetare.
Monica Bodea are studii superioare în domeniul istoriei, masterat, doctorat în istorie. Are experiență în organizarea expozițiilor, în cercetarea şi valorificarea bunurilor de patrimoniu mobil, a activităților de pedagogie muzeală. Se ocupă de pregătirea și implementarea unor activități de pedagogie muzeală. Coordonează pregătirea studenţilor în sistem de voluntariat pentru participarea la activităţile de pedagogie muzeală.
Sanda Man are studii superioare și masterat. Are experiență în domeniul relațiilor publice. Este responsabil privind comunicarea cu publicul, cu presa, realizează documentația de presă, se ocupă de promovarea proiectului, a expoziției și activităților culturale și de pedagogie muzeală, precum și de monitorizarea publicului. Face studii asupra participării publicului la evenimente.
Dr. John Baines – egiptolog, prof. emerit, Universitatea Oxford, Londra
Dr. Melinda Mitu – muzeograf, MNIT
Dana Gheorghe Șerban – designer, MNIT
Sergiu Odenie – fotograf, MNIT
Cristina Rădulescu – fotograf
Luminița Săsăran – conservator, geolog, MNIT
Andrea Beatrix Magó – conservator, investigator chimist, MNIT
Ana Maria Gologan – conservator, MNIT
Anca Bâlc – desenator, MNIT
Florin Runcan – inginer, MNIT
Cristina Țopan – inginer, MNIT
Daniela Popa – economist, MNIT
Alexandru Runcan – tehnician, MNIT
Dr. Robert Purdoiu – medic veterinar, conf. univ., Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca
Péter Wagner – arhitect
Zsigmond Sütő – inginer
Lehel Makara, Dragoș Drăgan Hlinca - muzeotehnică
Dr. Radu Lăcătuș – medic veterinar, conf. univ., Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca
Dr. Szilárd Sándor Gál – muzeograf, antropolog, Muzeul Județean Mureș
Dr. Călin Neamțu – inginer, conf. univ., Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca
Gheorghina Olariu – chimist, conservator, Muzeul Județean Satu Mare
Szvák Enikő – antropolog, Muzeul de Științele Naturii, Budapesta
Krisztián Kiss – antropolog, Universitatea Eötvös Loránd, Budapesta
Xénia Furu – arhitect
Marieta Manolache – regizor, operator sunet, editor
Gabriel Chelcea – operator imagine, editor
Gabriela Manolache – editor