ZMEA: 12 papirusuri
Copiii sunt impresionați când e vorba de muzee, istorie, obiectele expuse, dar când e vorba de Egipt, sunt de-a dreptul fascinați. Nu e de mirare! Vin cu un oarecare bagaj de informații din desene, filme sau cărți, chiar dacă unii dintre ei au doar vârsta de grădiniță. Datorită subiectului dar mai ales a faptului că pot vedea ,,obiecte adevărate’’ din Egipt, face să fim copleșiți de numărul celor care vor să participe la noul proiect de educație muzeală intitulat ”Cele 12 papirusuri. De la viață la nemurire în Egiptul Antic”, proiect ce are ca sursă de inspirație și suport tematic expoziția aflată în desfășurare la MNIT: ”ZMEA – Zei și Muritori în Egiptul Antic”
,,Proiectul nostru are ca obiectiv principal stimularea interesului copiilor față de istoria Egiptului Antic, prin intermediul ”poveștilor” pieselor de excepție expuse în cadrul expoziției. În nici o altă civilizație nu ar putea exista o îmbinare mai armonioasă între ”istorie” și ”poveste”. Ceea ce face povestea este doar să faciliteze trecerea spre un ”atunci” îndepărtat al istoriei, să deschidă mai ușor și jucăuș drumul spre fascinantul Egipt, precizează Dr. Monica Bodea , coordonatorul proiectului.
Proiectul este structurat pe 12 activități/12 papirusuri și va dura până în luna decembrie 2023. Proiectul este realizat în parteneriat cu Asociația Haihui printre cuvinte, condusă de prof. înv. primar. Luminița Bratu.
Primul papirus și-a destăinuit misterul: ”Podoabele Egiptului Antic: Brățările”.
Mai rămân 11 de descifrat. Pe curând!